Управління освіти і гуманітарної політики Подільської міської територіальної громади Одеської області

 

News

News: 794
Jun 10, 2018

З 2019 року жеребкування на вступ до перших класів скасують

В Україні після прийняття нового закону “Про освіту” змінилися і правила прийому учнів до першого класу. Відтепер ніяких конкурсних відборів. За новим законом, за кожною школою закріплено певну територію, майбутні першокласники, які проживають на території обслуговування школи мають право на першочергове зарахування. А якщо в школі залишаться вільні місця, їх розіграють у лотереї.
Jun 2, 2018

Малеча міста Подільська святкувала День захисту дітей

1 червня святкують День захисту дітей. Традиційно, у цей день влаштовуються різноманітні свята. У місті з нагоди свята проведено безліч яскравих розважальних та спортивних дійств.
May 29, 2018

8 нетипових програм початкової школи отримали дозвіл

Вісім нетипових освітніх програм початкової школи отримали дозвіл і можуть впроваджуватись у закладах загальної середньої освіти. Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки, з посиланням на висновки експертизи Державної служби якості освіти
May 29, 2018

МОН рекомендує посилити охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти

У зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами та для організації заходів безпеки в місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів та студентів, Міністерство освіти і науки рекомендує посилити охорону та заходи безпеки в усіх закладах освіти.
May 15, 2018

Міське засідання Школи професійної майстерності вчителів 2,4-х класів

15 травня 2018 року на базі закладу загальної середньої освіти №1 м. Подільська Одеської області проведено засідання школи професійної майстерності на тему «Компетентнісний підхід до опанування навичками читання шляхом використання інтерактивних технологій навчання молодших школярів» для вчителів початкових класів, які презентували творчі наробки щодо впровадження Державного стандарту початкової освіти.
May 5, 2018

Міністерством охорони здоров'я надані роз’яснення щодо медичних довідок необхідних для зарахування дитини до дитячого садка або школи.

Згідно з листом МОЗ відтепер для вступу дитини до дитсадка не потрібно надавати медичну довідку особливої форми – достатньо довідки від педіатра чи сімейного лікаря, в якого спостерігається дитина. Для вступу дитини до школи батьки надають довідку від лікаря, що дитина пройшла профілактичний огляд (форма № 086-1/о).
May 5, 2018

У місті відбувся огляд-парад юноармійських загонів шкіл.

Його мета - військово-патріотичне виховання молоді та збереження історичної пам’яті нашого народу.
May 4, 2018

Вітаємо команду КВК ЗОШ № 9 - переможця ½ фіналу кубка Одеської області!

З 19.04.2018 р. по 22.04.2018 р. збірна команда КВК ЗОШ №9 «Гришкины сыны» у складі 6-ти учнів 10-х класів взяла участь у 18 турі команд КВК Одеської області.
May 4, 2018

Оприлюднено проект Закону про повну загальну середню освіту

Як повідомляє прес-служба відомства, крім оновленого термінологічного апарату, який потрібно було привести у відповідність до нового базового Закону України «Про освіту», документ містить низку концептуальних змін. Зокрема, нові механізми доступності у здобутті повної загальної середньої освіти, формування мовного середовища, усунення дискримінації, створення умов для забезпечення індивідуальної освітньої траєкторії учнів тощо.
Apr 24, 2018

Засідання міського методичного об’єднання класних керівників

23 квітня на базі ЗОШ № 5 відбулося засідання міського методичного об`єднання класних керівників 8 класів за темою «Розвиток, виховання та соціалізація особистості в роботі класного керівника»